Kritérium přírodního produktu podle Davines

 

Existují různé směrnice mezinárodních certifikačních orgánů, které se zabývají vytvářením norem pro klasifikaci výrobků jako přírodních. Jejich loga jsou snadno rozpoznatelná na obalech kosmetických výrobků a mají spotřebitelům pomoci při rozhodování o nákupu.
Pojďme si projít nejvýznamnější certifikace a rozdíly s kritérii Davines.

 

KRITÉRIUM DAVINES
V roce 2018 se společnost Davines inspirovala svou filozofií udržitelnosti a transparentnosti a chtěla vytvořit vlastní kritérium pro klasifikaci složek přírodního původu. Princip používaný společností Davines je přísnější než norma ISO 16128, protože nepřipouští žádné suroviny obsahující syntetické části. V Davines je složka definována jako přírodní, pokud je 100 % její molekulární struktury přírodního původu, aniž by jakákoli její část byla syntetická.

ECOCERT
Jedná se o mezinárodně uznávaný certifikační orgán, který vznikl ve Francii v roce 1991. Jeho účelem je řídit postupy pro receptury, výrobu a komunikaci přírodních kosmetických výrobků.

COSMOS
Společnost COSMOS byla založena v roce 2010. Jedná se o nový certifikační orgán, jehož cílem je standardizace evropských organizací, aby vznikly společné specifikace. COSMOS klasifikuje složky přírodního původu a určuje postupy, které mohou být připuštěny k výrobě přírodního výrobku, což vede k dodržování výrobních a klasifikačních postupů.

ISO 16128
V září 2017 byla zveřejněna norma ISO 16128. Tato norma stanovuje, že složku lze považovat za přírodní, pokud zaručuje, že alespoň 50 % její molekulární struktury je přírodního původu, i když může obsahovat syntetickou část.

Nenechte si nic ujít!