Palmový olej, naše stanovisko

 

Šampon je prvním produktem vlasové kosmetiky, který je nezbytný k odstranění přebytečného mazu, stop znečištění a zbytků stylingových přípravků.
Tuto čisticí funkci plní specifická složka přípravku zvaná povrchově aktivní látka. Výběr povrchově aktivní nebo čisticí látky je zásadní jak z hlediska účinnosti, tak z hlediska ekologické udržitelnosti.
Z těchto důvodů Davines kombinuje tradiční čisticí prostředky také s přírodnějšími molekulami získanými z rostlin. Výhodou těchto molekul je, že čisticí účinek je šetrnější k pokožce hlavy a vlasům a zároveň je ekologicky udržitelnější.



Povrchově aktivní látky a udržitelnost

Díky své chemické struktuře je palmový olej nejúčinnější přírodní složkou při výrobě jemných a účinných povrchově aktivních látek. Aby však tyto zvláštní a jedinečné vlastnosti nevedly k nadměrnému používání palmového oleje s následným negativním dopadem na biologickou rozmanitost, je důležité, aby se kosmetické společnosti zavázaly používat pouze suroviny od výrobců, kteří certifikují, že tyto suroviny byly získány s ohledem na životní prostředí a místní komunity.


Naše volba

Davines nakupuje přednostně palmový olej certifikovaný podle Roundtable on Sustainable Palm Oil (R.S.P.O.) a kombinuje ho s dalšími rostlinnými povrchově aktivními látkami, například s olivovým olejem. Princip diverzifikace surovin má za cíl hledat a podporovat vyvážené využívání různých olejů, aby se snížilo masivní využívání jednotlivých zdrojů.

Nenechte si nic ujít!